Gietvloer Lelystad

Gietvloer laten leggen in Lelystad? De juiste oplossing voor een onderhoudsvrije vloer met vloerverwarming. Je kent het wel, vloeren die veel onderhoud vergen en lastig schoon te maken zijn. Dat is met gietvloeren verleden tijd. Gietvloeren zijn er in diverse varianten, namelijk epoxyvloer, polyurethaan vloer en een gietvloer met betonlook.

Je vindt hier alles over gietvloeren, welke soorten er zijn, wat de prijzen zijn en welke voordelen een gietvloer heeft. Benieuwd naar de exacte prijs per m²? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en bespaar zo eenvoudig op de kosten!

gietvloer Lelystad

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die over een ondervloer gegoten wordt en vlakt zichzelf uit na het aanleggen. Het is dus een zelf nivellerende vloer, die niet machinaal gladgestreken hoeft te worden. Gietvloeren worden veel toegepast in bedrijfspanden, en zijn daarnaast ook steeds vaker terug te zien in moderne interieurs bij particulieren in Lelystad. Niet voor niets, want een professioneel gelegde gietvloer is naadloos, oogt strak en is een aanwinst voor je woning. Andere benamingen voor een gietvloer zijn epoxyvloer of PU-gietvloer.

Voor- en nadelen gietvloeren

Gietvloeren hebben diverse voordelen. Ten eerste is het ontzettend eenvoudig te onderhouden, omdat het een vloer zonder naden is. Daarnaast zijn gietvloeren zelf nivellerend, waardoor ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Bovendien hebben gietvloeren veel toepassingsmogelijkheden, zijn ze verkrijgbaar in veel kleuren en is het dus te gebruiken in zowel particuliere als industriële omgevingen. Creëer bijvoorbeeld een landelijke woonkamer of laat het juist heel natuurlijk lijken. Laatste punt is dat gietvloeren uitstekend te combineren zijn met vloerverwarming.

De voordelen:

  • Gemakkelijk in onderhoud want naadloos.
  • Eenvoudige plaatsing
  • Veel toepassingsmogelijkheden.
  • Perfecte combinatie met vloerverwarming.

Naast voordelen zijn er ook wat nadelen. Zo komen er relatief gezien snel krasjes en putten in gietvloeren. Daarbij zijn gietvloeren behoorlijk hoog aan de prijs en is het dus een behoorlijke investering. Een epoxyvloer moet wel goed gelegd worden. Laat dit dus door een professionele vloerenspecialist doen.

De nadelen:

  • Snel krassen en putten
  • Relatief hoge prijs
  • Zelf leggen niet mogelijk

 

Soorten gietvloeren

Gietvloeren zijn onder te verdelen in een aantal soorten. Dit zijn de kunsthars gebonden vloeren, cementgebonden vloeren en vloercoating. Een epoxy gietvloer en een PU-vloer, ook wel polyurethaan vloer genoemd, zijn de bekendste soorten. Je leest hieronder meer over deze gietvloeren.


epoxyvloer Lelystad

 

Epoxyvloer Lelystad

Epoxy valt onder een kunsthars vloer en wordt gewonnen uit aardolie. Het is een heel bekend materiaal als men aan gietvloeren denkt. Een epoxy gietvloer wordt vaak in industriële of commerciële omgevingen gebruikt, zoals in bedrijfspanden, winkels of ziekenhuizen. Dit omdat de epoxyvloer onderhoudsvriendelijk, slijtvast en krasbestendig is. Echter is een epoxy gietvloer wel gevoelig voor verkleuring en scheurvorming.

Wat kost een epoxy gietvloer?

Wat kost een epoxy gietvloer? Dat is best lastig te zeggen, omdat dit afhangt van het te leggen oppervlak en wat de afwerking van de epoxy gietvloer is. De prijs per m² schommelt tussen de €70,- en €110,-.


pu-gietvloer Lelystad

PU-gietvloer Lelystad

Een PU-gietvloer valt, net als de epoxyvloer, onder kunsthars. Het wordt ook wel polyurethaan vloer genoemd en is speciaal ontwikkeld als variant voor huizen. De polyurethaan vloer scheurt niet, is bestand tegen krassen en werkt geluiddempend. De dikte van deze vloer ligt rond de 2 à 3 millimeter, wat het geschikt maakt voor renovatiewerken.

PU-gietvloer prijzen

De gemiddelde prijzen voor een polyurethaan vloer liggen tussen de €80,- en €120,- per m². Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de oppervlakte die gelegd moet worden. Verstandig is om een specialist uit Lelystad in te schakelen voor het plaatsen van een polyurethaan vloer.

 

Cementgebonden gietvloer Lelystad

Een andere soort gietvloer is de cementgebonden gietvloer. Zoals de naam al zegt, bestaat deze niet uit kunsthars, maar uit cement. Strikt gezien, valt een cementgebonden gietvloer niet onder gietvloeren. Dit komt omdat deze vorm niet zelf nivellerend is, maar wel dezelfde eigenschappen heeft van een gietvloer. Een cementgebonden gietvloer wordt ook wel betonvloer of minerale gietvloer genoemd.

Kosten cementgebonden gietvloer

Het aantal m² is van grote invloed op de kosten voor een cementgebonden gietvloer. Daarom is het lastig te bepalen wat de precieze prijs is. Voor een minerale gietvloer kun je uitgaan van een gemiddelde prijs per m² van €75,-.

Gietvloeren laten leggen in je woning in Lelystad?

Via het offerteformulier vraag je gratis offertes aan!

 

Vloercoating Lelystad

Vloercoating wordt met name gebruikt om een extreem dunne laag naadloos over een ondergrond aan te brengen. Het is vaak een fractie van een millimeter dik. Een coatingvloer is er in drie soorten, namelijk epoxy, polyurethaan en acrylaat.

Wat is een coatingvloer?

Een coatingvloer is waterdichte en naadloze laag die over een bestaande vloer geplaatst wordt. De functie hiervan is dat het als beschermlaag dient tegen slijtage. Vloercoating is vaak minder dan 1 millimeter dik en wordt eenvoudig geplaatst. Het verschil met een echte gietvloer zit ‘m dus vooral in de laagdikte, aangezien gietvloeren tussen de 3 en 5 millimeter dik zijn. Laat vloercoating het beste door een vloerenspecialist uit Lelystad plaatsen. Zo weet je zeker dat de coatingvloer goed ligt.

Coatingvloer prijzen

Vloercoating laten aanbrengen is aantrekkelijk en populair omdat het een budgetvriendelijke vloer is met behoorlijk wat voordelen. Net als bij een gietvloer, is de oppervlakte een grote factor die de kosten beïnvloed. Je hebt al een coatingvloer vanaf €26,- per m².


cementgebonden gietvloer Lelystad

Gietvloeren met betonlook

Gietvloeren met betonlook zijn ontzettend populair. Dit zit ‘m vooral in de industriële uitstraling en het weinige onderhoud. Betonlook gietvloeren zijn er in vier soorten: op basis van kunststof, van betoncire, een troffelvloer of een minerale gietvloer met betonlook. Elk type heeft bepaalde voor- en nadelen. De kosten voor een gietvloer met betonlook is afhankelijk van de basis. Gemiddeld betaal je tussen de €60,- voor een troffelvloer en zo’n €145,- voor betoncire.

 

Wat kost een gietvloer?

Wat kost een gietvloer in Lelystad? Een polyurethaan vloer kost gemiddeld €100,- per m². Voor een epoxyvloer of minerale gietvloer betaal je minder. De gemiddelde prijs is vanaf €70,-. De prijzen worden uiteraard door diverse factoren beïnvloed. Zo ligt het aan de soort vloer, de grootte van het te leggen oppervlak en het aantal dat moet worden aangebracht. Het is namelijk van belang dat iedere laag goed droogt. Daarnaast spelen de arbeidskosten ook nog een rol. Er geldt wel een bepaalde regel, namelijk: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per m². In onderstaande tabel vind je gemiddelde prijzen. Meer weten over de prijzen? Je leest het hier.

PRIJSTABEL: gietvloer prijs

Type vloer Dikte Prijs per m²* Vloerverwarming mogelijk?
Polyurethaan 3-5 mm €80,- tot €120,-
Epoxy 2-3 mm €70,- tot €110,-
Cementgebonden 4-8 mm €75,- tot €120,- Afh. v. samenstelling

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten zijn inclusief btw en kunnen per specialist verschillen. Voor een exacte prijs per m², vraag je offertes aan via het offerteformulier.


gietvloer leggen Lelystad

Hoe gietvloeren leggen?

Hoe de plaatsing van gietvloeren in zijn werk gaat, is niet zo ingewikkeld. Het begint namelijk bij de voorbereiding van de ondervloer en eindigt met het beschermen van de uiteindelijke gietvloer. Er zit echter wel enig verschil in de plaatsing van een epoxy gietvloer en een PU-gietvloer.

Dus je wilt weten hoe een polyurethaan vloer gelegd wordt door een vloerspecialist uit Lelystad? Dan leggen we dat hier haarfijn aan je uit.

Stap 1: het voorbereiden van de ondervloer. Belangrijk is namelijk dat de ondergrond volledig egaal is. Is dit niet het geval. Dan wordt de vloer geëgaliseerd of opgeruwd met een machine.

Stap 2: aanbrengen van de primer. Een primer verstevigt de ondergrond en zorgt voor een goede hechting van de gietvloer aan de ondergrond. Welke primer er gebruikt wordt, is afhankelijk van de ondergrond. Houd er rekening mee dat een primer minstens 12 uur moet drogen.

Stap 3: plaatsen van de schraplaag. Dit is een laag die oneffenheden in de vloer opvult. Een schraplaag is taai en elastisch, dit zorgt voor een egale ondergrond van de gietvloer. Deze laag moet gemiddeld 18 uur drogen bij een temperatuur van zo’n 20°C.

Stap 4: tijd voor de plaatsing. Er wordt van buiten naar binnen gewerkt. De specialist legt een gietvloer volledig aan met de hand. Ook gietvloeren moet drogen. Hoelang de droogtijd is, hangt af van de soort.

Stap 5: de laatste stap is het beschermen van de gietvloer. Hier wordt een zogeheten topcoat voor gebruikt. Het is een transparante lak die zorgt voor bescherming van de vloer en een matte afwerking.

Gietvloer over tegels

Een gietvloer over tegels is een goede optie. Het is wel belangrijk dat er geen losse tegels aanwezig zijn. Vooraf worden de tegels opgeschuurd. Deze vorm van plaatsen, bespaart je ontzettend veel tijd en geld.

Gietvloer op chape

Het is ook mogelijk om de gietvloer op chape te plaatsen. De porositeit zorgt dat chape de meest geschikte ondergrond is voor gietvloeren. Laat wel een primer aanbrengen, zodat de pu-vloer of epoxyvloer goed hecht aan de chape.

polyurethaan vloer Lelystad

Gietvloer met vloerverwarming

Gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. Dit komt omdat het een naadloze vloer is en je garantie hebt op een warme vloer. Het is wel belangrijk dat je dan een PU-vloer neemt, want een epoxy gietvloer kan niet goed tegen warmte.

Gietvloer op hout

Een gietvloer op hout is mogelijk, maar wel na een zeer grondige inspectie. Vaak is het zo dat bepaalde planken vervangen moeten worden. In het slechtste geval moet de volledige vloer verwijderd worden, om zeker te zijn dat de ondergrond stabiel en vlak is.

Gietvloer droogtijd: hoe lang drogen?

Wat de droogtijd voor een gietvloer is, is lastig te zeggen en hangt van meerdere factoren af. Belangrijk is dat de juiste omstandigheden in de ruimte gecreëerd worden, zodat het drogen snel gaat. De gemiddelde droogtijd van een polyurethaan vloer of epoxy gietvloer ligt rond de 48 uur. Het uithardingsproces duurt echter langer. Intensief gebruik van een gietvloer kan pas na 7 dagen.


Minerale gietvloer laten plaatsen?

Schakel een vloerenspecialist uit Lelystad in die de gietvloer professioneel legt!

Gratis offertes aanvragen


 

Waar gietvloer plaatsen?

Gietvloeren zijn ontzettend veelzijdig, plaatsing is dan ook mogelijk in nagenoeg iedere ruimte. Zo is het mogelijk om een PU-vloer te laten plaatsen door een specialist uit Lelystad in de woonkamer. Voor de garage is een gietvloer ook zeer praktisch, omdat je er geen omkijken naar hebt en het bestand is tegen een stootje.

Woonkamer

Dankzij de slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn gietvloeren een prima keuze voor een woonkamer die intensief gebruikt wordt. Welk type gietvloer je neemt, hangt af van het uitzicht, de beschikbare opbouwhoogte en of de vloer gecombineerd wordt met vloerverwarming. Een PU-vloer is zeer geschikt voor in de woonkamer, omdat deze variant licht elastisch en geluiddempend is. Ook gebruik je steentapijt voor een woonkamer. Steenstapijt is een vorm van een cementgebonden gietvloer.

Badkamer

De badkamer van je woning in Lelystad opknappen en voorzien van een nieuwe vloer? Kies dan voor een PU-gietvloer of epoxyvloer in de badkamer. Gietvloeren zijn namelijk waterdicht en naadloos, zodat je gerust kunt douchen, badderen en wassen. Bovendien zijn er oneindig veel kleuren te kiezen. Het meest gebruikelijk is een PU-gietvloer uit één kleur. Echter is het ook een optie om kleuren te mengen, zodat je een luxueuze uitstraling creëert in de badkamer.

Garage

Vaak worden garages zwaar belast met voertuigen, installaties of bepaalde machines en gereedschappen. Het is dus verstandig om hier de vloer van de garage op aan te passen, waarbij veiligheid voorop staat. Een epoxyvloer is een perfecte en praktische oplossing, omdat de ruimte dan stofvrij, vloeistofdicht en goed te reinigen is. Bovendien is een epoxyvloer naadloos, krasbestendig en heeft het een hoge slijtvastheid.

epoxy gietvloer Lelystad

Keuken

Gietvloeren zijn populair, zo ook voor de keuken. Je kent het wel: er spetteren vetdruppels op de grond tijdens het koken, je kind gooit een beker limonade om of er klotst tijdens het afwassen een sloot water op de grond. Bij een polyurethaan vloer is, met een vochtige doek, het vuil in één keer verwijderd. Gietvloeren zijn namelijk zonder naden en vloeistofdicht, zodat het vocht niet in de vloer trekt. Daarbij is het een mogelijkheid om de PU-gietvloer aan te passen op de keuken en de rest van je interieur. Er zijn namelijk talloze kleuren beschikbaar.

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

De levensduur van gietvloeren is afhankelijk van het type vloer en hoeveel lagen er worden geplaatst. De gemiddelde levensduur van gietvloeren is zo’n 30 jaar. Belangrijk is wel om na gemiddeld 10 jaar, de vloercoating te vernieuwen. Dit is nodig om de levensduur van de PU-gietvloer te verlengen.

Eenvoudig onderhoud

Het onderhoud van een gietvloer is eenvoudig, aangezien deze naadloos aangelegd wordt. Belangrijk is wel om het regelmatig te onderhouden, zodat de kwaliteit en levensduur verlengd wordt. Valt er koffie of een andere vloeibare substantie? Haal de vlek dan gelijk weg, zodat het niet in de vloer trekt.

3 tips voor het schoonmaken

3 handige tips op een rijtje voor het schoonmaken en onderhouden van een gietvloer:

  • Maak de gietvloer wekelijks schoon met een stofzuiger en dweil.
  • Laat eens in de 5 jaar een professional de gietvloeren onderhouden.
  • Zorg dat elke 10 jaar de topcoat vernieuwd wordt.

Meer weten over de soorten gietvloeren, het leggen én de prijzen?


gietvloer soorten

Gietvloeren

naadloze gietvloer

Gietvloeren leggen

gietvloer prijzen

Gietvloer prijs

epoxyvloer

Epoxyvloer

PU gietvloer

cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloer


Gietvloer kopen, waar op letten?

Als je een epoxyvloer of polyurethaan vloer gaat aanschaffen, is dat een duurzame investering. Het is dan ook belangrijk om op bepaalde zaken te letten bij het kopen van een gietvloer. Dergelijke gietvloeren gaan jaren mee, dus het is verstandig om na te denken over de kleuren, maar ook het type vloer en de ruimte waar de gietvloer gelegd wordt. Naast deze punten speelt de prijs natuurlijk ook mee. Ga niet direct uit van het goedkoopste, maar let ook op de kwaliteit. Laat je informeren door een vloerenspecialist uit Lelystad die verstand van zaken heeft en jou van advies kan voorzien.

Actief bij jou in de provincie

Almere | Lelystad | Dronten | Emmeloord | Zeewolde | Urk |

Keurmerken

Waar je op kunt letten bij het kopen van een gietvloer, zijn 2 keurmerken. NOA is de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven en heeft de juiste kennis van zaken. Meer informatie over NOA? Ga naar de website van NOA. Een ander keurmerk is TBA afbouw, een bureau dat betrouwbaar en deskundig advies geeft over gietvloeren. Ga naar de website van TBA voor meer informatie.

gietvloeren Lelystad

Zelf leggen of uitbesteden?

Sta je voor de keuze om een PU-gietvloer zelf te leggen of dit te laten doen? Dan is de keuze gemakkelijk gemaakt. Laat dit door een vloerspecialist uit Lelystad doen. Een vloerspecialist beschikt over de juiste kennis en ervaring om deze klus te doen. Bovendien weet je zo zeker dat het goed gebeurt en heb je ook nog eens garantie op het werk.

Op zoek naar een specialist die gietvloeren wilt plaatsen? Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier!

Besparen? Offertes vergelijken!

Gietvloeren hebben ontzettend veel voordelen. Ten eerste zijn ze naadloos, waardoor schoonmaken en onderhoud eenvoudig is. Daarnaast zijn de gietvloeren verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten en is de combinatie perfect met vloerverwarming. Niet voor niets een reden dat een cementgebonden gietvloer of een coatingvloer zo populair is.

En nu?

Heb je interesse in een PU-gietvloer of wil je in het bedrijfspand een epoxyvloer laten plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. Je ontvangt dan maximaal 6 offertes van diverse vloerspecialisten uit Lelystad en omgeving. Vergelijk de offertes onderling en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen