epoxyvloer

Epoxyvloer

Een epoxyvloer is voor veel mensen de ideale vloerbedekking: het is stoot- en krasvrij, is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen (waaronder een betonlook!) en vereist minimaal onderhoud. Dat is direct de reden dat epoxyvloeren zo veel in industriële- en winkelpanden gebruikt worden!

Op deze pagina lees je meer over epoxyvloeren: wat is een epoxyvloer precies en wat kost een epoxy gietvloer? Ook krijg je meer inzicht in de prijzen van een epoxyvloer én lees je meer over de kleuren waarin een epoxy gietvloer verkrijgbaar is. Geïnteresseerd in een epoxy vloer en wil je gratis offertes ontvangen? Start nu de offerteaanvraag.

Wat is een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is een gietvloer. Epoxy is een kunststof, gewonnen uit aardolie. Door de harde eigenschappen is een epoxyvloer heel geschikt voor intensief gebruikt. Dat is dan ook de reden dat epoxyvloeren heel veel worden toegepast bij winkelpanden en in industriële gebouwen.

Tegenwoordig zijn epoxyvloeren ook steeds populairder in moderne woningen. Er zijn geen naden waar vuil tussen komt te zitten, het is gemakkelijk te reinigen en door de hoge hardheid is de kans op beschadigingen heel klein. Ideaal dus als vloer in de woning van een druk gezin met jonge kinderen!

Voordelen van een epoxyvloer

Epoxyvloeren hebben tal van belangrijke voordelen:

 • Een epoxy vloer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en uitvoeringen: een betonlook is ook mogelijk
 • Epoxyvloeren zijn heel onderhoudsvriendelijk.
 • Een epoxy vloer is naadloos en vochtbestendig. Hierdoor is de vloer gemakkelijk te reinigen
 • Epoxyvloeren zijn heel goed geschikt voor het gebruik met vloerverwarming

Nadelen van epoxyvloeren

Toch hebben epoxyvloeren ook een aantal nadelen:

 • Door de hoge hardheid is er wel sprake van contactgeluid
 • Zonder vloerverwarming voelen epoxyvloeren koud aan
 • Voor het plaatsen van een epoxy vloer moet de ondergrond helemaal egaal zijn. Zo niet, dan ontstaan er rimpelingen in het oppervlak
 • Zonder coating is een epoxy vloer gevoelig voor UV-straling

Epoxyvloer prijzen

Wat kost een epoxyvloer? Voor een vloeroppervlak van 20m² tot 50 m² betaal je een vaste prijs van gemiddeld €3.930,-, inclusief btw. Hoe groter de vloer, des te lager de prijzen van de epoxyvloer. De prijs voor een vloeroppervlak van 50m² tot 100m² ligt tussen de €60,-tot €90,- per m². Wil je liever een epoxy gietvloer van 150 m²? Houd dan rekening dat de epoxyvloer een gemiddelde prijs van €52,- tot €85,- per m² heeft. De totaalprijs voor een epoxy gietvloer van 150 m² ligt dan tussen de €7.800,- tot €12.750,-. Benieuwd naar de prijzen van andere gietvloeren? Bekijk dan deze pagina.

Besparen op de prijs van uw epoxyvloer?

Vergelijk de prijzen voor epoxyvloeren van verschillende vakmannen en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Wat kost een epoxy gietvloer per m²?

Vloeroppervlakte Gemiddelde prijs (excl. btw) * Gemiddelde prijs (incl. btw *)
20 tot 50 m² €3.250,- (vaste prijs)
Omgerekend: €92,- per m² (bij 35 m²)
€3.930,- (vaste prijs)
Omgerekend: €110,- per m² (bij 35 m²)
50 tot 100 m² €50,- tot €75,- per m² €60,- tot €90,- per m²
100 tot 150 m² €45,- tot €72,- per m² €55,- tot €87,- per m²
150 tot 200 m² €43,- tot €70,- per m² €52,- tot €85,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en zonder verdere verplichtingen offertes aan.


Besparen op de prijzen van de epoxy gietvloer?

Vergelijk gratis offertes en kies de vloerenspecialist met het beste aanbod!

Gratis offertes aanvragen


Verschil polyurethaan- en epoxyvloer

Vergelijkbaar met een epoxy vloer, is een polyurethaan vloer. Beide zijn naadloze gietvloeren met een vergelijkbare uitstraling. Toch zitten er verschillen tussen deze twee vloeren. Zo is polyurethaan iets minder hard dan epoxyvloeren. Dit is de reden waarom epoxyvloeren vooral worden toegepast in industriële panden, en polyurethaan vooral bij woningen. Die tweede optie zorgt namelijk voor een groter loop- en wooncomfort.

In de praktijk merk je dat polyurethaan iets zachter aanvoelt als je hier overheen loopt. Daarbij is polyurethaan elastisch. De elasticiteit zorgt ervoor dat deze vloeren nog beter bestand zijn tegen krassen.

epoxyvloeren kleuren

Epoxyvloer kleuren

Een groot voordeel van een epoxy vloer, is dat deze te plaatsen is in veel verschillende kleuren. Zo pas je de epoxy gietvloer eenvoudig aan, aan uw interieur. Tegenwoordig is een witte epoxy gietvloer heel populair, omdat deze licht en ruimte uitstraalt. Bovendien oogt wit heel schoon, wat in moderne interieurs steeds belangrijker wordt.

Wil je liever een unieke kleur, dan is het ook mogelijk om uw epoxy vloer de uitstraling van een epoxy grindvloer te geven. Een betonlook is ook mogelijk.

Epoxyvloer schoonmaken

Een epoxy vloer is heel gemakkelijk in onderhoud. Het enige onderhoud dat je hoeft uit te voeren, is schoonmaken.

Hoe vaak moet ik de epoxy vloer schoonmaken?

Het antwoord is simpel: als de vloer vervuild is, moet je deze schoonmaken. Het kan voorkomen dat er strepen op de epoxy vloer ontstaan, veroorzaakt door donkere schoenen. Gebruik een vochtige doek om deze strepen te verwijderen. Om de vloer te dweilen is het verstandig een schoonmaakmiddel voor een epoxy gietvloer te gebruiken. Dan weet je zeker dat het schoonmaakmiddel de vloer niet beschadigt.

Toepassingen epoxyvloeren

Je kunt een epoxy gietvloer natuurlijk op verschillende manieren toepassen. Door de vele voordelen is het een populaire vloer voor industriële panden, maar het is zeker mogelijk om de epoxyvloer in de garage, de badkamer of natuurlijk je woonkamer te laten leggen!

Epoxyvloer in je garage

Een epoxyvloer in je garage laten leggen? Dat kan zeker! De epoxy vloer is namelijk heel gemakkelijk schoon te maken. Vlekken zoals vet, olie of strepen verwijder je daarom gemakkelijk zelf. Door een epoxyvloer in je garage te laten leggen zorg je er dus voor dat de garage er altijd netjes en verzorgd uit ziet.

epoxyvloer in badkamer

Epoxyvloer in de badkamer

Doordat een gietvloer waterdicht is, kun je een epoxyvloer heel goed in de badkamer laten aanbrengen. De epoxy gietvloer heeft geen naden: dus je hebt ook geen last van kalk of zelfs schimmel. Een ander groot voordeel, is dat een gietvloer in de badkamer uitstekend geleid en dus heel goed te combineren is met vloerverwarming. Zo geniet je ’s winters van warme voeten na het douchen!

Epoxy gietvloer in de woonkamer

Door een epoxyvloer in de woonkamer te laten aanbrengen, krijgt de ruimte een strakke uitstraling. Er zitten immers geen naden in gietvloeren. Met een epoxyvloer lijkt de woonkamer dus een stuk groter! Je hebt verschillende mogelijkheden bij een epoxyvloer in de woonkamer: zo kun je een epoxy grindvloer laten aanbrengen, of kies voor een gietvloer met betonlook voor een industriële uitstraling.

Epoxy gietvloeren voor buiten

Wist je dat een epoxy gietvloer ook voor buiten heel geschikt is? Steeds meer mensen laten een gietvloer aanbrengen als terras. Dit maakt het mogelijk om een hele stijlvolle overgang te creëren tussen binnen en buiten. Epoxyvloeren buiten laten aanbrengen vereist wel enige voorbereiding. Zo moet de vloer tijdens het droogproces niet nat worden. Je kunt de vloer dus het beste in een droge periode laten aanbrengen.

epoxyvloer leggen

Epoxyvloer laten leggen

Wil je een epoxy vloer laten leggen? Schakel hiervoor dan een ervaren vakman in. De opbouw van een epoxyvloer is als volgt:

 • Primerlaag
 • Egalisatielaag
 • Epoxy gietvloer
 • Coating

De specialist begint dus met het aanbrengen van de primerlaag, gevolgd door de egalisatielaag. Het is mogelijk om de epoxy vloer te laten leggen op jouw oude tegelvloer of parket. Als de ondergrond egaal is brengt hij de epoxy gietvloer aan en als deze droog is volgt de coating. Tot slot kun je epoxyvloeren laten afwerken door een specialist. Je leest op deze pagina meer over het leggen van gietvloeren.

Twijfel je over de kwaliteit van de epoxy gietvloer? Vraag dan een onafhankelijk advies. Meer hierover lees je op tbafbouw.nl.

Alternatieven voor een epoxy vloer?

Ben je op zoek naar een gietvloer met een iets minder industriële uitstraling? Er zijn verschillende alternatieven voor een epoxy vloer. Denk bijvoorbeeld aan een kunstharsvloer of aan polyurethaan vloeren. Ook een epoxy grindvloer is een optie, net zoals een cementgebonden vloer. Als je niet zeker weet welke gietvloer de beste optie is, dan helpen de vakmannen je graag bij de advisering.

Hoe besparen op de kosten van een epoxy gietvloer?

Vind je de prijs per m² voor een epoxyvloer te hoog? Geen zorgen: er zijn verschillende manieren om te besparen op de epoxyvloer prijs.

 • Kies voor een dunnere epoxyvloer voor een lagere prijs per m².
 • Egaliseer zelf de ondervloer om te besparen op de kosten van de vloerspecialist.
 • Kies voor een epoxyvloer in éen van de standaard RAL-kleuren. De prijs van de epoxyvloer is dan lager.
 • Bespaar op de kosten door een gedeelte van de afwerking zelf te doen, denk aan het afkitten of het leggen van plinten.

epoxy vloerenspecialist

Vraag gratis offertes aan, vergelijk & bespaar!

Epoxyvloeren zijn al jarenlang populair in industriële panden, maar worden nu ook steeds vaker gebruikt in woningen. Het is heel gemakkelijk in onderhoud, heeft een gemiddelde levensduur van 30 jaar en bovendien is een epoxyvloer verkrijgbaar in veel kleuren.

Besparen op de kosten van een epoxyvloer? Dat kan!

Vergelijk gratis en vrijblijvend de epoxyvloer prijzen van verschillende vloerspecialisten. Zo weet je zeker dat je voor jouw epoxyvloer de laagste prijs per m² betaalt! Maak je geen zorgen, want het vergelijken van vloerspecialisten is gratis en zonder verplichting. Start daarom vandaag nog jouw offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes aan!