pu gietvloer

PU gietvloer

Op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis? Kies een PU gietvloer! PU gietvloeren zijn al jarenlang populair. Waarom? Omdat een PU vloer heel weinig onderhoud vereist, heel hygiënisch is en omdat de PU gietvloeren heel goed samengaan met vloerverwarming!

Op deze pagina lees je wat PU gietvloeren precies zijn en wat de voordelen van een PU gietvloer zijn. Ook krijg je meer informatie over de verschillende toepassingen van PU gietvloeren en lees je meer over de prijs van een PU gietvloer. Tot slot lees je nog hoe je een PU gietvloer tegen de laagste prijs per m² laat plaatsen. Gratis en zonder verplichting offertes ontvangen? Start nu de offerteaanvraag.

Wat is een PU gietvloer?

Een PU gietvloer is een kunststof gietvloer. Doordat een PU gietvloer licht elastisch is, scheurt deze niet. Dat maakt PU gietvloeren ideaal als vloer in woonhuizen. Doordat de kunststof gietvloer geen naden heeft, geeft het je woning een strakke en moderne uitstraling. Bovendien zijn PU gietvloeren heel gemakkelijk in onderhoud en gaan ze tot wel 30 jaar lang mee!

Een kunststof gietvloer is opgebouwd uit 5 verschillende lagen:

 1. Een primerlaag
 2. Een egalisatielaag
 3. De kunststof gietvloer
 4. Een eerste toplaag
 5. Een tweede toplaag

Juist door deze verschillende lagen is het zelf leggen van een PU vloer vaak geen optie. Het moet goed gedaan worden, zodat er geen scheuren of bobbels in de PU vloer ontstaan.

Voordelen van een PU vloer

 • De vloer is naadloos en heeft een strakke uitstraling.
 • PU gietvloeren zijn vloeistofdicht en gemakkelijk te reinigen.
 • Door de elasticiteit gaan PU gietvloeren niet scheuren.
 • PU gietvloeren werken uitstekend samen met vloerverwarming.

Nadelen van PU gietvloeren

 • Het gieten van de vloer neemt 4 tot 5 dagen in beslag.
 • Tijdens het plaatsen van de PU gietvloer is er enige geuroverlast.
 • Een PU vloer is gevoelig voor krassen
 • Er is minder keuze in de afwerking dan bij epoxyvloeren.

PU gietvloer prijs

Benieuwd naar de prijzen van PU gietvloeren? Voor een vloeroppervlak tot 50 m² betaal je een vaste prijs van ongeveer €4.660,-, inclusief btw. Dat is een kunststof gietvloer met een gemiddelde prijs van €133,- per m². Hoe groter de PU gietvloer, des te lager de prijs per m². Voor 50 tot 100 m² ligt de prijs van een polyurethaan vloer rond de €79,- per m². Hiermee liggen de prijzen voor deze PU gietvloeren tussen de €4.660,- tot €7.900,- inclusief btw.

Voor PU gietvloeren tussen de 100 m² en 150 m² liggen de prijzen inclusief btw rond de €73,- per m² en voor een kunststof gietvloer van 150 m² tot 200 m² ligt de prijs inclusief btw rond de €64,- per m². Meer weten over de prijzen van verschillende gietvloeren? Bekijk dan deze pagina.

Wat kost een PU gietvloer?

Vloeroppervlakte Gemiddelde prijs (excl. btw) * Gemiddelde prijs (incl. btw *)
20 tot 50 m² €3.850,- (vaste prijs)
Omgerekend €110,- per m² (bij 35 m²)
€4.660,- (vaste prijs)
Omgerekend: €133,- per m² (bij 35 m²)
50 tot 100 m² €65,- per m² €79,- per m²
100 tot 150 m² €60,- per m² €73,- per m²
150 tot 200 m² €53,- per m² €64,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en zonder verdere verplichtingen offertes aan.


Meer informatie over de prijzen van PU gietvloeren? Vergelijk offertes!

Vergelijk gratis en zonder verplichting de tarieven van specialisten en bespaar!

Gratis offertes vergelijken


pu gietvloeren kleuren

Kleuren & designs van een kunststof gietvloer

Een voordeel van een polyurethaan vloer, is dat deze in principe elke RAL-kleur geleverd kan worden. Zo kies je gemakkelijk voor een kleur die bij je interieur past! Vooral een kunststof gietvloer met betonlook is populair. Hierbij vloeien twee verschillende kleuren op natuurlijke wijze in elkaar over.

Daarnaast kun je kiezen voor een matte of hoogglanzende afwerking. Hoogglans is een hele praktische keuze, omdat dit gemakkelijker schoon te houden is. Een matte PU vloer heeft juist een hele luxe uitstraling.

Kunststof gietvloer zelf gieten of uitbesteden?

Veel mensen onderschatten het leggen van een kunststof gietvloer, en vragen zich af of dit een goede doe-het-zelf klus is. Toch zijn er verschillende redenen waarom het inschakelen van een vloerenspecialist de beste zet is.

Allereerst moet de ondergrond volledig egaal zijn, om te voorkomen dat er lelijke plekken in de polyurethaan vloer komen te zitten.

Met de hulp van een vloerenspecialist ben je dus verzekerd van kwaliteit. Maar daarnaast profiteer je ook van een langere garantie én bespaar je jezelf een hoop waardevolle tijd.

PU gietvloer met betonlook

Bij een PU vloer met betonlook zijn er twee verschillende kleuren die op een natuurlijke manier in elkaar overvloeien. Dit is al jarenlang een populaire vloer, maar waarom?

Een betonlook geeft je huis een hele industriële uitstraling. Deze uitstraling past goed bij moderne woningen, maar ook bij bijvoorbeeld gerenoveerde woonboerderijen. Met de stoere uitstraling van beton geef je de woning dus een uitstraling die heel goed bij je past.

pu gietvloer over tegels

PU gietvloer over tegels

Is het mogelijk om een PU vloer over tegels aan te brengen? Jazeker. Maar dit vereist wel enige voorbereiding. De tegels moeten bijvoorbeeld dicht tegen elkaar aan liggen. Is dit niet het geval? Dan egaliseert de vakman de tegels eerst.

Bovendien moet de specialist de tegelvloer opruwen. Het opruwen zorgt voor een betere hechting met de PU gietvloer. Eventueel is het mogelijk om een extra gietlaag aan te brengen als egalisatie laag.

Veelgestelde vragen

PU gietvloeren worden steeds populairder, maar voor veel mensen zijn er nog veel onduidelijkheden met PU gietvloeren. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen gebundeld, zoals: is een polyurethaan vloer giftig? Of is een polyurethaan vloer in de badkamer mogelijk? Een ervaren vloerenspecialist geeft antwoord op deze veelgestelde vragen.

Is een polyurethaan vloer giftig?

Een polyurethaan vloer is bij normaal gebruik niet giftig. Dit wordt vaak gedacht, omdat er bij de verwerking van polyurethaan wel schadelijke stoffen vrijkomen. Zodra de polyurethaan vloer volledig is uitgehard, is de vloer niet meer giftig. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de gezondheid van jou, je kinderen of je huisdieren.

Bij extreme hitten kunnen de schadelijke stoffen echter wel weer plaatsvinden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij brand in huis. De kans hierop is gelukkig enorm klein.

Is een PU gietvloer met vloerverwarming mogelijk?

Een PU vloer is heel geschikt voor het gebruik met vloerverwarming. Een polyurethaan vloer is namelijk licht elastisch. Hierdoor reageert de polyurethaan vloer heel goed op temperatuurswisselingen.

Bovendien geleid een kunststof gietvloer enorm goed. Met een polyurethaan vloer haal je dus het maximale uit je vloerverwarming! Je verhoogt je wooncomfort maar verlaagt tegelijkertijd ook je energierekening. Met vloerverwarming verwarm jij je huis namelijk een stuk zuiniger én efficiënter.

PU gietvloer in de badkamer mogelijk?

Een polyurethaan vloer is heel geschikt voor het gebruik in de badkamer. De naadloze vloer is volledig vloeistofdicht. Doordat er geen naden in de polyurethaan vloer zitten, is de vloer bovendien heel hygiënisch. In de naden tussen tegels komt namelijk veel vuil en kalk in terecht. Bovendien ontstaat er op een PU vloer geen schimmelgroei!

Wil je een PU vloer in de badkamer? Houd er dan wel rekening mee dat de PU vloer voldoende afschot heeft. Zo voorkom je dat het water op de vloer blijft liggen.

pu vloer dikte

Welke dikte kiezen?

Een PU vloer is altijd maximaal 10 millimeter dik. Hoe dik je de PU gietvloer moet laten aanbrengen is afhankelijk van een aantal factoren. Een kunststof gietvloer met betonlook heeft een dikte van gemiddeld 5-6 millimeter. Een grindvloer heeft een dikte van gemiddeld 4 tot 6 millimeter. De coating zelf is ongeveer 0,2 tot 0,5 millimeter dik.

Hoe dunner de PU vloer, des te belangrijker dat de ondergrond volledig egaal is. Door te kiezen voor een dunnere PU gietvloer, houd je de prijs per m² zo laag mogelijk.

Hoe kun je een PU vloer het beste schoonmaken?

Je maakt je PU vloer het beste schoon met speciale schoonmaakmiddelen voor gietvloeren. Zo weet je zeker dat de vloer niet beschadigd. Bij vervuiling, zoals strepen, is het vaak voldoende om deze met een vochtige, zachte doek weg te vegen.

Voor een dagelijks reiniging:

 • verwijder je het losse vuil met een olievrije stofwisser;
 • gebruik je een microvezel dweil om de PU vloer te dweilen;
 • zorg je ervoor dat de natte vloer niet betreden wordt.

PU vloer laten leggen; wat doet de vloerenspecialist?

Het leggen van een PU gietvloer gebeurt middels een aantal stappen.

 • Stap 1. De vakman bereid de ondergrond voor. Hij verwijdert de vloer die niet geschikt is als ondergrond en maakt het oppervlak stof- en vetvrij. Daarna brengt hij de primer aan, voor een goede hechting.
 • Stap 2. Daarna begint hij met de egalisatie van de vloer. Dit zorgt ervoor dat het vloeroppervlak perfect egaal is en er geen oneffenheden in de kunststof gietvloer te zien is.
 • Stap 3. De volgende stap is het gieten van de PU gietvloeren. PU gietvloeren moeten volledig uitharden voordat de vakman verder gaat. Stap 4. Tot slot brengt de vakman de coatings aan.
Lees hier meer over het leggen van gietvloeren. Twijfel je over de kwaliteit? Vraag dan een kwaliteitscontrole aan. Meer hierover lees je op tbafbouw.nl.

Wat zijn geschikte ondervloeren?

Het is mogelijk om PU gietvloeren over de bestaande vloer heen te gieten. Op deze manier bespaar je tijd én geld. Maar toch is niet elke vloer geschikt als ondergrond voor PU gietvloeren. De vloer moet voldoen aan 4 voorwaarden: de vloer is vlak, stabiel, droog én vetvrij. Vloeren die niet zo geschikt zijn als ondervloer zijn hout en linoleum. Hout is vaak niet stabiel genoeg en bij linoleum hechten PU gietvloeren vaak slecht.

Geschikte ondergronden voor PU gietvloeren zijn:

 • Chape
 • Tegels
 • Beton
 • Natuursteen

Verschil epoxy en polyurethaan vloer

Epoxyvloeren hebben veel overeenkomsten met een PU vloer qua uitstraling en gebruikersgemak. Toch zit er een belangrijk verschil tussen: een epoxy vloer is een stuk harder dan een polyurethaan vloer. Hierdoor zijn epoxyvloeren geschikter voor industriële panden. Doordat een PU vloer zachter is, is dit juist een betere keuze in woonhuizen.

Alternatieven voor een PU vloer

Als een PU gietvloer niet helemaal bij je past, dan zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijk gietvloeren. Bij een epoxyvloer heb je net iets meer keuze in de afwerking dan bij een PU gietvloer. Daarnaast is er nog de keuze voor een cementgebonden vloer. Het voordeel hiervan is de aantrekkelijke prijs.

polyurethaan vloer

Vergelijk gratis offertes op maat!

Zie je een PU gietvloer helemaal zitten en ben je benieuwd naar de prijs per m²? Of wil je graag meer informatie over de kosten voor het gieten van de vloer? Eén van de vloerspecialisten bij jou in de buurt helpt je graag verder.

Besparen op de prijs van een polyurethaan vloer?

Vergelijk dan gratis offertes! Dit is helemaal zonder verplichtingen: je zit dus nergens aan vast! Met één klik op de knop ontvang je zo snel mogelijk de offertes van verschillende specialisten uit jouw regio. Vergelijk de prijzen voor de PU gietvloeren en kies zo gemakkelijk voor de vakman met de beste polyurethaan vloer voor de laagste prijs!

Vraag gratis offertes aan!