cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Met een cementgebonden gietvloer heb je een prachtige, robuuste vloer in huis met een natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn cementgebonden gietvloeren heel gemakkelijk in onderhoud en gaan ze tot maar liefst 30 jaar lang mee!

Meer weten over cementgebonden vloeren?

Op deze pagina lees je meer over cementgebonden gietvloeren. Zo lees je meer over de voor- en nadelen van een cement gietvloer, krijg je een indruk van de prijs van een cementgebonden gietvloer en lees je hoe je bespaart op de cementgebonden gietvloer kosten. Interesse in een gietvloer van cement? Start nu de offerteaanvraag! Je ontvangt dan gratis en zonder verplichtingen offertes van vloerenspecialisten.

Cementgebonden gietvloeren; voor- en nadelen

Een cementgebonden vloer bestaat uit een cementlaag, afgewerkt met één of meerdere lak- of waslagen. Deze lagen beschermen de gietvloer van cement tegen vervuiling en beschadigingen, wat ervoor zorgt dat cementgebonden gietvloeren heel gemakkelijk in onderhoud zijn.

Technisch gezien is een cementgebonden vloer helemaal geen gietvloer.

Het cement wordt namelijk met de hand vlak gemaakt en is dus geen zelfnivellerende vloer. Toch wordt het door vloerspecialisten als een cement gietvloer beschouwd. Het uiterlijk van een cementgebonden gietvloer is vergelijkbaar met het uiterlijk van een betonvloer. De cementgebonden gietvloeren hebben dus een stoere, industriële uitstraling.

Voordelen

  • Cementgebonden gietvloeren hebben een stoere en industriële uitstraling.
  • Er zitten geen naden in een cementgebonden vloer, waardoor deze erg onderhoudsvriendelijk is.
  • Een cementgebonden vloer heeft een goede kleurvastheid.
  • Een cementgebonden gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming.

Nadelen

  • Het plaatsen van een gietvloer van cement neemt tot 5 werkdagen in beslag.
  • De vloer is pas na 7 dagen beloopbaar.
  • De cementgebonden gietvloer voelt zonder vloerverwarming koud aan.
  • Een cementgebonden gietvloer heeft een grotere dikte dan betonlook gietvloeren.

Cementgebonden gietvloer prijs

Voor een vloeroppervlak van 20 tot 50 m² betaal je voor een cementgebonden gietvloer een vaste prijs. De kosten voor de cementgebonden gietvloer liggen in dat geval rond de €4.350,-. Hoe groter het oppervlak van de cementgebonden gietvloer, des te lager de prijs. Voor een cementgebonden gietvloer van 50 m² tot 100 m² ligt de prijs rond de €75,- per m². De totale kosten voor de cementgebonden gietvloer liggen in dat geval rond de €4.350,- tot €7.500,-.

Groter vloeroppervlak?

Voor 100 m² tot 150 m² ligt de prijs per m² rond de €68,- en voor een cementgebonden gietvloer van 150 m² tot 200 m² liggen de kosten rond de €63,- per m². Benieuwd naar de prijzen, in vergelijking met andere gietvloeren? Bekijk dan deze pagina.

Wat kost een cementgebonden gietvloer?

Vloeroppervlakte Gemiddelde prijs
20 tot 50 m² €4.350,- (vaste prijs)
50 tot 100 m² €75,- per m²
100 tot 150 m² €68,- per m²
150 tot 200 m² €63,- per m²

* Dit zijn gemiddelde kosten exclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en zonder verdere verplichtingen offertes aan.


Besparen op een cementgebonden gietvloer? Dat kan!

Vergelijk gratis en zonder verplichting de prijzen van meerdere vloerspecialisten bij jou in de buurt!

Gratis offertes vergelijken


Verschil cementgebonden en kunststof gietvloer

Wil je graag een cementgebonden gietvloer in de badkamer of woonkamer leggen en twijfel je tussen een cement gietvloer en een kunststof gietvloer? Qua uitstralingen zitten er verschillende overeenkomsten in beide vloeren. Ze zijn beide naadloos en heel gemakkelijk in onderhoud.

Wat zijn de verschillen?

Een cement gietvloer is iets minder vloeistofdicht dan een kunststof gietvloer. Bovendien is de kans op scheuren bij een kunststof gietvloer iets kleiner, en heb je hierbij iets meer keuze wat betreft kleur en afwerking. Daar staat natuurlijk tegenover dat een cementgebonden gietvloer juist een meer natuurlijke uitstraling heeft en meer krasbestendig is.

cementgebonden gietvloer badkamer

Toepassingen cementgebonden vloeren; van badkamer tot aan buiten

In principe kun je een cementgebonden gietvloer overal toepassen, zelfs buiten! Wil je graag een cementgebonden gietvloer in de badkamer? Omdat beton van nature een open structuur heeft, is een cement gietvloer niet direct waterdicht. Het werd in het verleden daarom afgeraden om een cementgebonden gietvloer in de natte delen van de badkamer te plaatsen.

Tegenwoordig levert een cementgebonden vloer in de badkamer helemaal geen problemen op, mits je deze laat behandelen met een speciale coating. Deze maakt het vloeroppervlak volledig vloeistof dicht. Laat je geen coating aanbrengen, dan loop je het risico op lekkages of vochtvlekken.

Is vloerverwarming mogelijk?

Een cementgebonden gietvloer gaat heel goed samen met vloerverwarming. Sterker nog: vloerenspecialisten raden aan om een cementgebonden gietvloer altijd te combineren met vloerverwarming. Doe je dit niet, dan voelen cementgebonden gietvloeren best koud aan.

Toch zijn niet alle cementgebonden gietvloeren geschikt voor het gebruik met vloerverwarming. Als de dikte te groot is, dringt de warmte niet volledig toe tot het vloeroppervlak. Als je vloerverwarming wilt combineren met een cementgebonden gietvloer, vraag dan advies aan een ervaren vloerenspecialist.

Hoe wordt een cementgebonden vloer gelegd?

Stel: jij wilt een cementgebonden vloer binnen of buiten realiseren. Dit is geen doe-het-zelf klus! De vloerenspecialist begint met de voorbereiding van de ondergrond. Deze moet waterpas en helemaal egaal zijn. Hierna begint hij met het gieten van het cement.

Het cement wordt ter plaatse aangemaakt aan de hand van het vloeroppervlak en de locatie van je woning. De vakman giet het cement in één keer en maakt het daarna direct vlak. Zo heeft het snel de kans om goed te drogen. Na de droogtijd polijst de vakman de cement gietvloer, waardoor de betonlook ontstaat.

Wil je de cementgebonden vloer extra beschermen? Dan brengt de vakman nog één of meerdere coatings aan. In totaal duurt het leggen van cementgebonden gietvloeren ongeveer 5 werkdagen. Lees hier meer over het leggen van gietvloeren.

Welke ondergrond is geschikt?

Een groot voordeel van cementgebonden gietvloeren, is dat deze op elke ondergrond geplaatst kunnen worden. Wel is het belangrijk dat de ondergrond van goede kwaliteit is. De ondergrond moet in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:

  • De ondergrond is vlak.
  • De ondergrond is vormvast.
Vooral zandcement vloeren en tegelvloeren zijn heel geschikt als ondergrond. In sommige gevallen moet de specialist de ondergrond eerst goed schuren, zodat cementgebonden gietvloeren goed hechten.

cementgebonden gietvloer leggen

Welke kleuren en afwerkingen zijn mogelijk?

Je hebt bij de afwerking van cementgebonden gietvloeren de keuze uit een aantal kleuren. In principe gaat het om diverse grijstinten en zandkleuren. De keuze voor de kleur is dus een stuk beperkter dan bij kunststof gietvloeren.

De cementgebonden gietvloeren worden afgewerkt door het oppervlak te polijsten of één of meerdere coatings aan te brengen. Uiteraard heeft deze afwerking ook invloed op de uitstraling van je cementgebonden vloer. Je bent in ieder geval verzekerd van een robuuste, natuurlijke uitstraling.

Cement gietvloer schoonmaken & onderhouden

Eén van de grootste voordelen van cementgebonden gietvloeren, is dat deze heel gemakkelijk in onderhoud zijn. Het is wel aan te raden om cementgebonden gietvloeren regelmatig te vegen om zand en ander vuil te verwijderen. Dit is belangrijk, omdat zand een schurende werking heeft. Dit zorgt voor beschadigingen van jouw cementgebonden gietvloer.

Om de vloer te dweilen kun je het beste gebruik maken van milde schoonmaakmiddelen. Agressieve middelen als azijn of chloor zorgen namelijk voor verkleuringen in het vloeroppervlak. Gebruik het liefst klein beetje van een natuurlijke zeep. Als je teveel zeep gebruikt, ontstaat er een vettig laagje bovenop je vloer.

Alternatieven voor een cementgebonden vloer?

Wil je graag een gietvloer? Je hebt naast een cementgebonden vloer nog meer opties. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een epoxyvloer te laten leggen. Een tweede alternatief is een PU gietvloer. Deze kunststof gietvloeren zijn geschikt voor toepassingen binnen én buiten huis.

cementgebonden gietvloeren offerte

Eenvoudig gratis & snel offertes ontvangen!

Toe aan een nieuwe vloer en ben je wel gecharmeerd van de uitstraling van cementgebonden gietvloeren? Wil je graag meer weten over de prijs van een cementgebonden gietvloer buiten of wil je graag meer informatie over de alternatieven?

Start dan vandaag nog jouw offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk offertes van meerdere vloerenspecialisten. Door de prijzen te vergelijken, vind je snel en gemakkelijk de specialist met de laagste kosten voor een cementgebonden gietvloer. Het vergelijken van offertes is gratis én zonder verplichtingen. Met andere woorden: je zit helemaal nergens aan vast!

Vraag gratis offertes aan!