gietvloeren leggen

Gietvloeren leggen

Een stijlvolle gietvloer geeft iedereen een strakke en luxueuze uitstraling. Je hebt bij gietvloeren ruime keuze uit soorten, kleuren en afwerkingen. Op deze pagina lees je welke stappen een vakman doorloopt bij het leggen van naadloze gietvloeren. Ook lees je meer over de verschillende lagen waaruit gietvloeren zijn opgebouwd, de combinatie met vloerverwarming en de tijd die het gieten van gietvloeren kost. Ben je benieuwd naar de kosten of wil je advies van een gietvloerspecialist?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, zie je snel welke specialist het beste aansluit bij je wensen. Bovendien bespaar je op de kosten van je nieuwe gietvoer!

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Gietvloeren zijn niet alleen zeer stijlvol, ze zijn ook erg functioneel. Een naadloze epoxy gietvloer of PU-vloer is vloeistofdicht en zeer eenvoudig schoon te houden. Dat maakt gietvloeren ook geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes, ook in combinatie met vloerverwarming. Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Met een gietvloer geniet je van onder meer de volgende voordelen:

  • Een naadloze en hygiënische vloer
  • Vloeistofdicht, ook geschikt voor in de badkamer
  • Zeer ruime kleurkeuze
  • Erg onderhoudsvriendelijk
  • Lange levensduur
  • Goed te combineren met vloerverwarming

Gietvloer plaatsen: voor particulieren en bedrijven

Gietvloeren worden van oudsher voornamelijk in bedrijfspanden gebruikt. De naadloze en slijtvaste eigenschappen maken gietvloeren zeer geschikt voor gebruik in bedrijfspanden. De laatste jaren zien steeds meer mensen in dat gietvloeren ook in woningen veel voordelen opleveren. Een strakke gietvloer past uitstekend in een modern interieur en de vochtdichte vloeren zijn zelfs geschikt voor gebruik in de badkamer of keuken.

Zoek je een geschikte vloer voor je bedrijfspand? Met een gietvloer geef je je kantoor- of fabrieksruimte een strakke, schone en moderne uitstraling. Voor kantoren is een PU-vloer het meest geschikt en epoxy gietvloeren zijn geschikt voor fabrieksruimtes.


Naadloze gietvloer laten leggen?

Schakel een specialist in en bespaar op de kosten!


Gietvloer leggen: hoe gaat een vloerenspecialist te werk?

De vakman doorloopt verschillende stappen bij het leggen van naadloze gietvloeren. Het proces begint met een goede voorbereiding en eindigt met een goede afwerking. Het leggen van gietvloeren neemt gemiddeld 3 tot 5 werkdagen in beslag. Wil je weten hoe specialisten te werk gaan bij het leggen van gietvloeren? Lees dan hieronder verder.

Stap 1: Ondervloer egaliseren

Omdat gietvloeren rechtstreeks op de ondergrond gegoten worden, is het belangrijk dat die helemaal vlak is. Wanneer de ondervloer niet helemaal egaal is, kan een extra gietlaag als egalisatielaag dienen. Een vloer van beton, tegels, chape of natuursteen is, na opruwen, zeer geschikt als ondergrond. Een houten ondergrond kan als ondervloer dienen wanneer deze stevig genoeg is. Wel moet er eerst een extra geluidsisolerende laag aangebracht worden die ook voorkomt dat het hout te veel in- en uitzet.

Stap 2: Aanbrengen van een primer

Om ervoor te zorgen dat gietvloeren goed aan de ondervloer hechten, gebruikt de specialist eerst altijd een primer. Deze primer fungeert als hechter tussen de ondergrond en gietlagen. De primervloeistof dringt diep door in de ondergrond. Voor iedere ondergrond bestaan verschillende primers. Voor beton en tegels is een impregnerende primerlaag nodig die diep doordringt in de ondervloer. Bij zanderige ondervloeren wordt een transparante primerlaag gebruikt.

Stap 3: Schraplaag aanbrengen

Bij epoxy of Pu-vloeren is een schraplaag, of schraaplaag onmisbaar. De schraplaag is een kunststof laag waarmee de kunststof gietvloeren geëgaliseerd en vloeistofdicht gemaakt worden. De schraplaag wordt als tussenlaag na de primer en voor de epoxy of polyurethaan aangebracht. Naast egaliseren en vloeistofdicht maken, zorgt de schraplaag ook voor een goede hechting van de PU-vloer of epoxy gietvloer. Afhankelijk van de soort schraplaag ligt de droogtijd rond de 16 uren.

gietvloer plaatsen

Stap 4: De gietvloer leggen

Na het aanbrengen van de primerlaag en de schraaplaag zijn de voorbereidende werken afgerond. De vakman kan nu starten met het gieten van de gietvloer. Hij werkt bij het leggen van buiten naar binnen. Houd er rekening mee dat het leggen van een PU-vloer enkele dagen in beslag neemt. Gietvloeren bestaan in de meeste gevallen uit 3 lagen die elk 24 uur moeten drogen. De laatste laag moet enkele dagen uitharden voordat je erop kunt lopen.

Stap 5: Plaatsen van de toplaag

Als laatste wordt bovenop de gietvloer een coating aangebracht. Je hebt keuze uit een glanzende of matte coating. Bovendien is de coatinglaag voor gietvloeren in meerdere kleuren verkrijgbaar. Uiteraard kun je ook kiezen voor een transparante coating. De coating geeft de vloer een mooie afwerking en zorgt daarnaast voor een goede bescherming. De coatinglaag is naadloos, slechts 1 millimeter dik en kan snel geplaatst worden door een specialist.

Video: gietvloer leggen

In onderstaande video zie je hoe een gietvloer gelegd wordt.

Hoe lang duurt een gietvloer leggen?

Gietvloeren bestaan altijd uit meerdere lagen, die ieder een dag tijd nodig hebben om te drogen. Kun je daarna de vloer direct in gebruik nemen? Een epoxy vloer of PU-vloer moet na het leggen ook goed uitharden, voordat er zware meubels op geplaats kunnen worden. Houd voor het leggen en drogen van gietvloeren tussen de 3 en 5 werkdagen aan.

Een gietvloer plaatsen: de mogelijkheden

Waar gietvloeren vroeger vooral in bedrijfsruimtes en winkels gebruikt werden, zien we ze steeds vaker in woningen. De naadloze en vochtdichte vloeren zijn geschikt voor veel ruimtes in huis. Zo geeft een PU-vloer je woonkamer of garage een strakke en moderne uitstraling. Ook zijn de meeste gietvloeren geschikt voor in vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens.

Gietvloeren bieden voordelen in verschillende ruimtes:

  • Een waterdichte vloer in de badkamer
  • Een strakke uitstraling in de woonkamer
  • Gemakkelijk schoon te houden in de keuken
  • Bestand tegen zware belasting in de garage

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een gietvloer?

Vraag advies aan een vloerenexpert! Vergelijk en bespaar.


Gietvloeren keurmerken

Wanneer je een gietvloer laat leggen, doe je een kostbare uitgave. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je nieuwe vloer de kosten waard is. Daarom is het verstandig om te letten op keurmerken bij het vergelijken van gietvloerspecialisten. Keurmerken zeggen wat over de kwaliteit van de materialen en de service. Voor gietvloeren bestaan verschillende keurmerken:

  • Het EKO-keurmerk laat zien dat alle materialen van de gietvloer biologisch zijn. Op eko-keurmerk.nl vind je meer informatie.
  • NOA is een brancheorganisatie van vloerleggers. Gietvloerleggers die bij deze brancheorganisatie aangesloten zijn, leggen de vloer op een kwalitatieve manier. Lees op noa.nl meer over deze organisatie.
  • Het keurmerk TBA staat voor garantie op alle eigenschappen van kunststof gietvloeren. Meer weten? Kijk op tbafbouw.nl.

Gietvloer zelf leggen of uitbesteden aan een vloerenspecialist?

Ben je een handige klusser en lijkt het je interessant om het leggen van je nieuwe gietvloer met vloerverwarming zelf te doen? Je moet er wel rekening mee houden dat het leggen van gietvloeren specialistisch werk is, en zeker niet gemakkelijk is. Je hebt specialistische kennis en daarbij de juiste materialen en gereedschappen nodig.

Waarom een vloerenspecialist inschakelen?

Een professionele vloerder beschikt over de benodigde kennis, ervaring en gereedschappen die nodig zijn voor het leggen van een goede en vlakke gietvloer. Je bent altijd verzekerd van een kwalitatief resultaat! Daarnaast geven vloerexperts vaak garantie en voorziet een specialist je van deskundig advies over de juiste gietvloer voor jou.

gietvloer leggen

Gietvloer laten leggen? Vergelijk offertes en bespaar!

Wil je een naadloze gietvloer in combinatie met vloerverwarming laten leggen in je woning en ben je benieuwd naar de kostprijs van een gietvloer? Of ben je benieuwd welke soort naadloze gietvloer het meest geschikt is voor je bedrijfspand? Een vakkundige gietvloerspecialist is je graag van dienst en geeft graag informatie, deskundig advies en een kwalitatieve plaatsing van alle types gietvloeren.

Vind gemakkelijk een goedkope gietvloerexpert!

Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvende offertes aan van vloerexperts uit je regio. Vergelijk de prijsopgaven op basis van kostprijs en aanbod. Zo zie je gemakkelijk welke vloerder de beste prijs en service biedt! Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je nieuwe gietvloer!

Vraag gratis offertes aan!