soorten gietvloeren

Gietvloeren

Steeds meer mensen kiezen voor een moderne gietvloer in hun woning. Gietvloeren brengen diverse voordelen met zich mee. De naadloze gietvloeren zijn bijna onderhoudsvrij en daarnaast hebben ze een erg lange levensduur. Met een gietvloer geef je je woning een strakke en tijdloze uitstraling.

Wil je meer weten over de soorten gietvloeren?

Op deze pagina lees je alles over verschillende gietvloersoorten, zoals kunstharsvloeren met epoxy en polyurethaan of cementgebonden gietvloeren. Ook vind je informatie over de gemiddelde kostprijzen. Tevens lees je hoe een expert te werk gaat bij het aanbrengen van de vloer. Wil je besparen op de totaalprijs van een nieuwe gietvloer? Vraag gratis offertes aan en lees snel verder op deze pagina voor meer informatie!

Besparen is vergelijken!

Wil je een gietvloer laten plaatsen? Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvende prijsopgaven aan. Met de offerteservice profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je krijgt inzicht in de prijzen van gietvloerspecialisten uit je regio.
  • Je weet zeker dat je niet te veel betaalt voor je gietvloer.
  • Door offertes te vergelijken bespaar je eenvoudig op de totaalprijs!

Welke soorten gietvloeren zijn er?

Gietvloeren winnen de laatste jaren veel aan populariteit. Niet alleen voor bedrijfsvloeren, maar ook steeds vaker in woningen valt de keuze op een moderne gietvloer. Je hebt keuze uit verschillende soorten naadloze gietvloeren, zoals epoxy, cementgebonden of een PU-vloer met polyurethaan. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel hieronder verder.

Kunstharsvloeren

De meeste gietvloeren zijn kunstharsvloeren. Bij deze gietvloeren wordt kunsthars, zoals epoxy of polyurethaan, gebruikt als bindmiddel. De gietvloer is gemiddeld 2 tot 3 millimeter dik en bestaat uit meerdere dunne lagen. De naadloze gietvloeren worden niet alleen veel in woningen, maar ook in bedrijfspanden gebruikt. In principe zijn er twee soorten kunstharsvloeren: een epoxyvloer en een PU-vloer met polyurethaan.

epoxyvloer

Epoxyvloer

Epoxy gietvloeren worden vooral in bedrijfsruimtes en winkels toegepast. Epoxy is namelijk een zeer harde kunsthars, die gewonnen wordt uit aardolie. Epoxy gietvloeren kunnen zonder problemen het gewicht van zware voertuigen en machines dragen.

Epoxyvloeren in huis?

De strakke look van een epoxy kunstharsvloer past uitstekend in een modern interieur. Je hebt ruime keuze uit kleurstellingen en afwerkingen. Reinigen doe je zeer eenvoudig, wat epoxy gietvloeren zeer hygiënisch maakt. Het nadeel van epoxy is dat het krasgevoeliger is dan polyurethaan. Bovendien voelt een epoxy vloer altijd koud aan en is de vloer minder gemakkelijk te combineren met verwarming in de vloer. De kostprijs? Epoxy gietvloeren kosten gemiddeld €70,- tot €110,- per m².

Benieuwd naar de exacte prijzen van gietvloeren? Ga naar de pagina met prijsinformatie voor meer prijzen.

PU-vloer

Een PU-vloer is een gietvloer waarin polyurethaan als bindmiddel gebruikt is. Polyurethaan is licht elastisch, waardoor het niet scheurt. Bovendien is een PU-vloer gemakkelijk te onderhouden omdat de vloer volledig naadloos gelegd wordt. Het strakke karakter van een PU-vloer past uitstekend in een modern interieur.

Welke voordelen biedt een PU-vloer?

Veel mensen kiezen voor polyurethaan gietvloer omdat deze krasvrij is. Je hebt keuze uit veel kleuren en het polyurethaan kan zelfs buiten gelegd worden. Ook is een PU-vloer uitstekend te combineren met verwarming. Wel neemt het gieten van een polyurethaan vloer veel tijd in beslag, rond vijf dagen. Je hebt ruime keuze uit kleuren en het polyurethaan is kleurvast. Een PU-vloer kost gemiddeld tussen €80,- tot €120,- per m².


Op zoek naar een naadloze gietvloer?

Kies voor epoxy of polyurethaan! Vraag kosteloos offertes aan.


Cementgebonden gietvloeren

Wil je graag een vloer met betonlook, maar niet de nadelen van een betonvloer? Dan is een cementgebonden gietvloer precies wat je zoekt. Vooral in een industrieel vormgegeven interieur staat een cementgebonden gietvloer uitstekend. Cementgebonden gietvloeren bestaan uit meerdere lagen met daarop glanzende of matte coating.

Wat zijn de voordelen?

Cementgebonden gietvloeren zijn erg slijtvast en gemakkelijk schoon te houden. Ook heb je keuze uit verschillende kleuren. Omdat een betonvloer een open structuur heeft, is deze minder geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Ben je nieuwsgierig naar de kostprijs? Cementgebonden vloeren kosten gemiddeld €75,- tot €120,- per m².

Troffelvloeren

Een troffelvloer wordt ook wel een mortelvloer of steentapijt genoemd. De vloer bestaat uit fijn gemalen grindkorrels die met epoxy kunsthars verlijmd zijn. De epoxy maakt de vloer erg hard, waardoor je lange tijd van de krasvaste en waterdichte eigenschappen geniet. Dat maakt mortelvloeren ook geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken.

Stel je eigen kleurcombinatie samen!

Eén van de grote voordelen van steentapijt is dat je ze geheel aan je smaak en interieur aanpast. De grindkorrels die gebruikt worden, zijn in iedere kleur verkrijgbaar. Ook kun je verschillende tinten combineren tot je eigen kleurcombinatie! Een mortelvloer kost gemiddeld tussen €60,- tot €80,- per m².

Coatingvloer

Een coatingvloer lijkt veel op een gietvloer, maar is een stuk goedkoper. De vloer bestaat uit een primerlaag en daarboven de afwerklaag. Wanneer de afwerklaag droog is, wordt deze geseald met een toplaag. Je kiest zelf voor een matte of zijdeglans afwerking van de toplaag.

Een vloer met een aantrekkelijke kostprijs!

De vloer heeft een dikte van maximaal 1 millimeter, waardoor de structuur van de ondergrond soms zichtbaar blijft. De dunnere laagdikte zorgt echter wel voor een lagere kostprijs. De aantrekkelijke vloerprijs is de reden dat veel mensen voor deze vloer kiezen. Houd voor een coating gietvloer rekening met bedragen vanaf €25,- per m².

Prijstabel: gietvloer prijs

Type vloer Gemiddelde prijs per m²* Dikte
Epoxy €70,- tot €110,- 2-3 mm
Polyurethaan €80,- tot €120,- 3-5 mm
Cementgebonden €75,- tot €120,- 4-8 mm
Troffelvloer €60,- tot €80,-
Coatingvloer Vanaf €25,- Max. 1 mm

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan.


Benieuwd naar de mogelijkheden van een gietvloer?

Gietvloeren zijn er in allerlei soorten en kleuren!


Soorten gietvloeren: kleuren en mogelijkheden

Ben je bang dat een gietvloer niet goed bij je interieur past? Gietvloeren zijn in veel verschillende kleurstellingen verkrijgbaar. Je vindt daardoor altijd een vloer die precies aan je smaak voldoet. Daarnaast kun je een kleur uitkiezen die mooi bij de rest van je interieur past.

Welke mogelijkheden zijn er?

Ga voor een egale vloer wanneer je een rustige uitstraling wilt. Je hebt keuze uit verschillende tinten wit, grijs en beige. Een aardetint is warmer dan een grijstint. Wil je liever een authentieke betonlook? Dan heb je keuze uit grijstinten, zandkleuren en groene tinten. Een gietvloerexpert vertelt je graag meer over de mogelijkheden en geeft deskundig advies.

gietvloer vloerverwarming

Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Een pu-vloer heeft als fijne eigenschap dat deze altijd warm aanvoelt aan je voeten. Wil je graag nog meer warmte? Een polyurethaan vloer is goed te combineren met verwarming in de vloer, omdat het materiaal flexibel is. Bij een steentapijt vloer is de verwarming het meest effectief door de open structuur.

Wanneer is vloerverwarming niet mogelijk?

Epoxy is niet flexibel genoeg om met verwarming gecombineerd te worden. De vloer zou dan scheuren vertonen. Bij cementgebonden gietvloeren is het afhankelijk van de samenstelling of er verwarming onder toegepast kan worden.

Waar op letten bij het kopen van een gietvloer?

Het aanschaffen van een gietvloer is een grote investering. Om optimaal van je investering te genieten, is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Bedenk daarom van tevoren goed wat je wilt hebben en welke mogelijkheden de vloer moet bieden. Een gietvloer specialist helpt je met deskundig advies graag de juiste keuze te maken. De volgende vragen helpen je in het kiezen van de juiste gietvloer.

  • Wil je een warm aanvoelende vloer?
  • Moet de vloer vloeistofdicht zijn?
  • Welke gietvloer past goed op de ondervloer?
  • Wil je een geluiddempende vloer?
  • Is vloerverwarming mogelijk?
  • Welke kleur of afwerking is het meest geschikt?

Naadloze gietvloer kopen en laten leggen? Vergelijk offertes!

Wil je meer weten over de kostprijs van kunstharsvloeren in je badkamer of keuken? Of wil je weten of een epoxy gietvloer of juist een pu-vloer de beste keuze voor je woning is? Wanneer je een gietvloer laat plaatsen, weet je zeker dat je een moderne vloer krijgt die lang meegaat. De vakman zorgt voor een goede ondervloer en legt de vloer naadloos.

Vraag gratis offertes aan!

Aarzel niet en vul op de offertepagina je vragen en wensen in. Je ontvangt snel een aantal offertes van vloerders uit je omgeving. De offertes zijn geheel kosteloos en vrijblijvend. Door te vergelijken vind je gemakkelijk de vloerexpert met de beste prijs en service!

Vraag gratis offertes aan!