Gietvloer Waddinxveen

Wat is er nu fijner aan een gietvloer in je woning in Waddinxveen die weinig onderhoud vergt? Gietvloeren zijn de perfecte keus wanneer je op zoek bent naar een degelijke vloer, die strak oogt en naadloos is. Hierdoor is de vloer nagenoeg onderhoudsvrij en krijgen vlekken geen kans. Er zijn diverse varianten beschikbaar namelijk de epoxyvloer, polyurethaan vloer en een cementgebonden gietvloer. Bovendien heb je ook keuze uit vloercoating of een betonlook.

Lees snel verder, want op deze pagina staat alles over gietvloeren, de voordelen, de prijs en welke soorten er zijn. Wil je meer informatie over de mogelijkheden of wil je graag de exacte kosten weten? Via het offerteformulier vraag je vrijblijvend en gratis offertes aan!

gietvloer Waddinxveen

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren zijn op basis van kunststofharsen en worden op een dragende vloer gegoten in verschillende lagen. Een gietvloer is zelf nivellerend, wat inhoudt dat het na het gieten niet machinaal gladgestreken hoeft te worden. Het fijne aan een gietvloer is dat het naadloos is en weinig onderhouden hoeft te worden.

Vroeger werden gietvloeren voornamelijk gebruikt in industriële omgevingen, dus in bedrijfspanden, industriefabrieken en in ziekenhuizen. Tegenwoordig zijn gietvloeren ook populair onder particulieren en vinden steeds meer mensen het een aanwinst voor hun woning. Een gietvloer wordt ook wel epoxyvloer of PU-gietvloer genoemd.

 

Voor- en nadelen gietvloeren

Gietvloeren hebben diverse voordelen, maar ook een aantal nadelen. Te beginnen met de voordelen. Een gietvloer voegt iets toe aan je interieur in Waddinxveen, aangezien er tal van kleuren beschikbaar zijn. Het zorgt voor een waarde verhoging van je woning. Daarbij zijn veel voordelen praktisch: het is eenvoudig schoon te houden, het is naadloos, krasbestendig en de vloer voelt comfortabel aan. Bovendien is een gietvloer de perfecte combinatie met vloerverwarming.

Op een rijtje:

 • Waardeverhoging van je huis.
 • Beschikbaar in diverse kleuren.
 • Naadloos, dus eenvoudig schoon te houden.
 • Krasbestendig en comfortabel.
 • Perfect in combinatie met vloerverwarming.

Er zijn helaas ook een aantal nadelen. Zo zijn gietvloeren een grote investering, omdat het kopen ervan best duur is. Daarnaast is het niet iets wat je eenvoudig zelf doet, dus moet je een professional inschakelen die het leggen van de gietvloer voor je doet. Tot slot is er kans op streepvorming van schoenen of meubels.

Wat zijn de nadelen?

 • Grote investering, want hoge prijs
 • Niet mogelijk om zelf te doen
 • Kans op streepvorming

 

Soorten gietvloeren

Wanneer het over gietvloeren gaat, zijn er verschillende soorten te onderscheiden. Zo zijn er cementgebonden vloeren, kunsthars gebonden vloeren en vloeren met een vloercoating. Onder kunstharsvloeren vallen de epoxyvloer en de polyurethaan vloer.


epoxyvloer Waddinxveen

 

Epoxyvloer Waddinxveen

Zoals hierboven al genoemd, valt een epoxy gietvloer onder kunsthars. Epoxy is een kunststof polymeer dat wordt gewonnen uit aardolie. Dankzij de harde eigenschappen is het voornamelijk geschikt als coatingmateriaal voor industrievloeren. Ook draagt het met gemak zware machines en voertuigen én is het bestand tegen zuren en chemicaliën. Dit is de reden dat een epoxyvloer veelal terug te zien is in industrieën, ziekenhuizen, winkelpanden en laboratoria.

Wat kost een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer kost tussen de €70,- en €110,- per m². De kosten worden beïnvloed door de oppervlakte, het type epoxyvloer en hoeveel lagen er gelegd worden. Zorg dat je het leggen laat doen door een specialist uit Waddinxveen.


pu-gietvloer Waddinxveen

PU-gietvloer Waddinxveen

Een polyurethaan vloer is ook een gietvloer op basis van kunsthars. PU-gietvloer is speciaal ontwikkeld om te gebruiken in woningen. Het is een krasbestendige vloer die geluiddempend werkt en weinig onderhoud vergt. Daarnaast is polyurethaan licht elastisch en scheurt het niet. Een PU-vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming.

PU-gietvloer prijzen

De prijs per m² voor een PU-gietvloer ligt rond de €100,-. Net als bij een epoxyvloer zijn de prijzen afhankelijk van bepaalde factoren. Denk aan de oppervlakte en de moeilijkheidsgraad. Liever uitbesteden? Schakel dan een vloerenspecialist uit Waddinxveen in voor de plaatsing van de PU-gietvloer.

 

Cementgebonden gietvloer Waddinxveen

Een cementgebonden gietvloer bestaat uit cement en wordt ook wel betonvloer of minerale gietvloer genoemd. Deze variant valt eigenlijk niet onder de term ‘gietvloer’. Maar omdat de cementgebonden gietvloer nagenoeg dezelfde eigenschappen heeft als een epoxyvloer of een polyurethaan vloer, wordt het gietvloer genoemd. Een minerale gietvloer bestaat uit meerdere lagen, waarvan de hoofdbestanddelen cement en bindmiddelen zijn.

Kosten cementgebonden gietvloer

Voor een cementgebonden gietvloer betaal je gemiddeld €75,- per m². De kosten van een minerale gietvloer hangen samen met het aantal m². Dit is ook de reden dat het lastig te benoemen is wat de precieze prijzen zijn.

Gietvloeren laten leggen in je woning in Waddinxveen?

Via het offerteformulier vraag je gratis offertes aan!

 

Vloercoating Waddinxveen

Een goedkoop alternatief voor gietvloeren is vloercoating. Het is geen echte vloer, maar een slijtvaste beschermlaag die over een bestaande vloer aangebracht wordt en de vloer een strak uiterlijk geeft. Vloercoating wordt dus in een laag van minder dan 1 mm dik, aangebracht. Net als gietvloeren, is een coatingvloer beschikbaar in 3 soorten.

Wat is een coatingvloer?

Vloercoating is dus een beschermlaag die over een bestaande vloer gelegd wordt. Het is, net als een gietvloer, naadloos, waterdicht en krasbestendig. De plaatsing van een coatingvloer is eenvoudig. Maar wat is dan het verschil met een gietvloer? Eigenlijk niets. Behalve dat de dikte aanzienlijk verschilt. Gietvloeren hebben een dikte tussen de 3 en 5 mm en een coatingvloer bestaat uit nog geen 1 mm.

Coatingvloer prijzen

Wat kost een coatingvloer? Er wordt een vanafprijs van €26,- gehanteerd. De prijzen kunnen echter oplopen tot €60,- per m². Dit is wel afhankelijk van de oppervlakte, het type coating, de kleur en eventuele extra’s. In bepaalde gevallen zijn er voorbereidende werken nodig, zoals het schoonmaken van de vloer.


cementgebonden gietvloer Waddinxveen

Gietvloeren met betonlook

Naast normale gietvloeren, zijn gietvloeren met een betonlook ook erg in trek. Dit komt door de uitstraling die een betonvloer geeft en het weinige onderhoud wat je eraan hoeft te doen. Er zijn 4 soorten, namelijk kunststof, betoncire, troffelvloer en een cementgebonden gietvloer met betonlook. Welk type je kiest, hangt af van je wensen. Een gietvloer met betonlook heb je vanaf €60,-.

 

Wat kost een gietvloer?

Wat kost een gietvloer? Een epoxyvloer is de goedkoopste variant, ondanks dat deze ook al behoorlijk aan de prijs is. De gemiddelde prijs per m² ligt tussen de €70,- en €110,-. Cementgebonden gietvloer en polyurethaan vloer zijn prijziger. Hier moet je al snel denken aan bedragen vanaf €80,-, die kunnen oplopen tot €120,- per m². Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde kosten. Meer inzicht in de prijzen van gietvloeren? Bekijk dan deze pagina.

PRIJSTABEL: gietvloer prijs

Type vloer Dikte Prijs per m²* Vloerverwarming mogelijk?
Polyurethaan 3-5 mm €80,- tot €120,-
Epoxy 2-3 mm €70,- tot €110,-
Cementgebonden 4-8 mm €75,- tot €120,- Afh. v. samenstelling

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten zijn inclusief btw en kunnen per specialist verschillen. Voor een exacte prijs per m², vraag je offertes aan via het offerteformulier.


gietvloer leggen Waddinxveen

Hoe gietvloeren leggen?

Gietvloeren plaatsen is niet erg ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat het op een professionele manier gebeurd zodat je zeker bent van een goed eindresultaat. Je leest hieronder hoe het leggen van een gietvloer door een specialist uit Waddinxveen in zijn werk gaat.

Dus je wilt weten hoe een polyurethaan vloer gelegd wordt door een vloerspecialist uit Waddinxveen? Dan leggen we dat hier haarfijn aan je uit.

Stap 1: de ondervloer voorbereiden. Het is van belang dat de ondergrond egaal is en er geen putjes, krassen of deuken in zitten, anders nivelleert de gietvloer niet mooi.

Stap 2: het aanbrengen van de primer. Dit is nodig om de ondergrond te verstevigen en te zorgen voor een goede hechting. Er zijn diverse primers verkrijgbaar. Welke je kiest is afhankelijk van de ondergrond. Let op: primer moet minstens 12 uur drogen.

Stap 3: de schraplaag aanleggen. De schraplaag haalt de laatste oneffenheden uit de vloer en zorgt voor een egale ondergrond voor de gietvloer. Het is noodzakelijk om de schraplaag 18 uur te laten drogen bij een constante temperatuur van 20°C.

Stap 4: de plaatsing van de gietvloer. Bij de plaatsing van een gietvloer wordt te allen tijde van buiten naar binnen gewerkt. De specialist doet dit volledig met de hand. Net als de primer en schraplaag, moet de gietvloer ook drogen. De droogtijd is afhankelijk van het type vloer.

Stap 5: bescherming van de gietvloer. Dit is de laatste stap en hier wordt een topcoat aangebracht over de gietvloer. De lak beschermt en zorgt voor een matte afwerking.

Gietvloer over tegels

Gietvloer over tegels plaatsen? Dat is een prima oplossing. Zo hoeft er geen breekwerk gedaan te worden. Let wel op dat er geen losse tegels aanwezig zijn, want de ondergrond moet vlak zijn.

Gietvloer op chape

Chape is de meest geschikte ondergrond voor een gietvloer. Gietvloeren op chape zorgen namelijk voor een mooi eindresultaat. Zorg wel dat er een primer aangebracht wordt. Zo hecht de epoxyvoer beter.

polyurethaan vloer Waddinxveen

Gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming is een uitstekende combinatie. Dit komt omdat polyurethaan warmte geleid. Bovendien zorgt de naadloze eigenschap ervoor dat je een goede warme vloer creëert. Wil je vloerverwarming? Kies dan wel voor een PU-vloer. Een epoxy gietvloer is niet zo goed bestand tegen hitte.

Gietvloer op hout

Wil je een gietvloer op hout laten plaatsen? Het is een optie, maar wel als er een grondige inspectie gedaan is. De ondergrond moet namelijk vlak zijn. Soms red je het om bepaalde planken te vervangen, maar in andere gevallen moet de volledige vloer eruit gesloopt worden.

Gietvloer droogtijd: hoe lang drogen?

Hoe lang moeten gietvloeren drogen? Dit is een lastige vraag, omdat het volledig afhankelijk is van de omstandigheden van de ruimte. Gemiddeld gezien moet je denken aan 48 uur. Let wel op dat het volledige uithardingsproces een stuk langer duurt, namelijk 7 dagen.


Minerale gietvloer laten plaatsen?

Schakel een vloerenspecialist uit Waddinxveen in die de gietvloer professioneel legt!

Gratis offertes aanvragen


 

Waar gietvloer plaatsen?

Een gietvloer is in principe in iedere ruimte te plaatsen, dankzij de goede eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer, badkamer of keuken. Maar ook een epoxy gietvloer in de garage is een optie. Lees snel verder waarom je een gietvloer wilt laten leggen.

Woonkamer

Als je je woonkamer een nieuw uiterlijk wilt geven, is een gietvloer een goede oplossing. Wat voor gietvloer je neemt, hangt af van je wensen en budget. Polyurethaan vloer is zeer geschikt voor de woonkamer, omdat het geluiddempend is. Bovendien is een PU-vloer elastisch en combineer je ’t perfect met vloerverwarming. Je kunt ook kiezen voor steentapijt, dit is een vorm van een minerale gietvloer.

Badkamer

PU-gietvloer of epoxyvloer in je badkamer? Ook dat is geen probleem. Dankzij de eigenschap dat de vloer waterdicht en naadloos is, neem je gerust een douche of bad. De kleuren zijn eindeloos, je kiest dus een PU-gietvloer die perfect aansluit op de rest van je badkamer.

Garage

In veel garages staan de nodige spullen opgeslagen, waaronder auto’s, motoren, scooters of machines. Het is dan slim om een epoxy gietvloer te kiezen. Deze vloer is praktisch, stofvrij en eenvoudig te reinigen. Bovendien is die krasbestendig en kan die eenvoudig zware gewichten dragen.

epoxy gietvloer Waddinxveen

Keuken

Het is voor iedereen herkenbaar: opspattend vet, drinken wat omgaat of kruiden die op de grond vallen. Heb je een PU-gietvloer? Dan is dit allemaal geen probleem. Je haalt de vlekken eenvoudig weg met een vochtige doek. Polyurethaan vloeren zijn namelijk waterdicht.

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Hoe lang gietvloeren meegaan, is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk van het type vloer en de hoeveelheid lagen die aangebracht wordt. 30 jaar is de gemiddelde levensduur van een gietvloer. Echter is het wel van belang om na 10 jaar de topcoat te vernieuwen. Zo verleng je de levensduur van je PU-gietvloer.

Eenvoudig onderhoud

Een gietvloer onderhouden is eenvoudig. Dit komt omdat de vloer naadloos is. Toch is regelmatig onderhoud wel belangrijk, want daarmee verleng je de levensduur.

3 tips voor het schoonmaken

3 handige tips op een rijtje voor het schoonmaken en onderhouden van een gietvloer:

 • Maak de gietvloer wekelijks schoon met een stofzuiger en dweil.
 • Laat eens in de 5 jaar een professional de gietvloer onderhouden.
 • Zorg dat elke 10 jaar de topcoat vernieuwd wordt.

Meer weten over de soorten gietvloeren, het leggen én de prijzen?


gietvloer soorten

Gietvloeren

naadloze gietvloer

Gietvloeren leggen

gietvloer prijzen

Gietvloer prijs

epoxyvloer

Epoxyvloer

PU gietvloer

cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloer


Gietvloer kopen, waar op letten?

Gietvloeren laten plaatsen is een duurzame investering en niet iets wat je zomaar doet. Het is dan belangrijk om op bepaalde dingen te letten bij het kopen. Gietvloeren gaan lang mee en het onderhouden is simpel. Denk na over de kleuren, want het zou zonde zijn als je de vloer snel zat wordt. Andere punten om rekening mee te houden zijn de type vloer en de ruimte waar het gelegd wordt. Tot slot is de prijs ontzettend belangrijk. Schakel een specialist uit Waddinxveen in die je advies geeft over de mogelijkheden.

Keurmerken

Er zijn 2 keurmerken voor gietvloeren, die voor kwaliteit en kennis zorgen. Dit zijn het NOA, de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven en het TBA. Beide verenigingen hebben kennis van zaken en geven betrouwbaar en deskundig advies. Ga naar de website van NOA en naar de website van TBA voor meer informatie.

gietvloeren Waddinxveen

Zelf leggen of uitbesteden?

Je bent zeker van het feit dat je een gietvloer wilt. Maar ga je dit zelf doen of besteed je het uit aan een vloerspecialist uit Waddinxveen? Deze keuze is niet erg ingewikkeld. Een vloerenspecialist heeft namelijk ervaring met de plaatsing van gietvloeren, beschikt over de juiste kennis en materialen en weet dus precies hoe de klus moet gebeuren. Daarnaast heb je garantie op het werk als je het laat doen. Besteed deze klus dus uit.

Ben je op zoek naar een specialist uit Waddinxveen en omgeving? Neem dan contact op door een offerte aan te vragen.

Besparen? Offertes vergelijken!

Het is niet zonder reden dat gietvloeren in Waddinxveen zo populair zijn. Dit komt namelijk omdat ze behoorlijk veel voordelen hebben. Zo hebben gietvloeren geen naden, waardoor onderhoud en schoonmaken een eitje zijn. Bovendien is een PU-vloer een goede combinatie met vloerverwarming. Gietvloeren zijn er in allerlei soorten en kleuren, zo kies je altijd iets uit wat bij het interieur aansluit. Ga bijvoorbeeld voor landelijk, of kies juist een kleur die natuurlijk oogt.

Is je interesse gewekt?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen van een PU-gietvloer? Meer informatie over epoxyvloer plaatsen? Aarzel dan niet en vul nu het offerteformulier in. Je ontvangt meerdere offertes van een aantal specialisten uit Waddinxveen. Bespaar op de kosten door deze offertes onderling te vergelijken op basis van prijs en aanbod.

Gratis offertes aanvragen